Πληροφορίες για COVID 19

Aγαπητοί  φιλοξενούμενοι και φίλοι

Τα σπίτια μας θα ανοίξουν 29 Ιουνίου 2020 μετά από τις τελευταίες οδηγίες της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ευτυχώς στην Τήνο έως τώρα δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19 και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση.

Θα ήθελα για άλλη μια ιδιαίτερη για όλο τον κόσμο περίοδο να υποδεχθώ και να καλωσορίσω του φιλοξενούμενους και φίλους μας στα SKARIS HOMES.

Επειδή πρώτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πελατών μας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και τις οδηγίες της Ελληνικής κυβέρνησης.

  • Κάθε σπίτι μας έχει ιδιωτική είσοδο  και ιδιωτική αυλή και μπαλκόνια έτσι αποκλείεται η επαφή με άλλους πελάτες.
  • Βασιζόμενοι σε αυστηρούς κανόνες υγιεινής απολυμαίνουμε κάθε σπίτι ξεχωριστά και για την δική σας ασφάλεια κάθε σπίτι μένει ξενοίκιαστο για τουλάχιστον 24 ώρες προτού υποδεχθεί τους επόμενους φιλοξενούμενους.
  • Αντισηπτικό χεριών  θα υπάρχει σε κάθε σπίτι και μάσκες θα είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλό καλοκαίρι και ξένοιαστες διακοπές.


Δραστηριότητες

Πεζοπορία (trekking) σε συνδυασμό με την φωτογραφία είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις το νησί.
Υπάρχουν δέκα βασικές σηματοδοτημένες διαδρομές , μονοπάτια που ενώνουν χωριά μεταξύ τους και σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Αναρρίχηση  με κατάλληλους οδηγούς σε Ξώμπουργκο, Βωλάξ.

Μονοπάτια (footpaths) , διαδρομές μέσα σε παλιά μονοπάτια, αρκετά από αυτά συντηρημένα και σηματοδοτημένα ειδικά στην Εξω Μεριά , δρομάκια ανάμεσα στα χωράφια, γύρω και μέσα στα χωριά όπου εναλάσσονται  τοπία (πλαγιές- θάλασσα), ξωκλήσσια, πηγές, περιστερώνες.

Η Τήνος έχει το πυκνότερο δίκτυο μονοπατιών στις Κυκλάδες.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις  Πολλά φεστιβάλ το καλοκαίρι,  τοπικές γιορτές γαστρονομίας από πολλά χωριά ( όπως  μελιού, κάππαρης, αγγινάρας, ρακιζιό) μουσικές εκδηλώσεις σε πολλά χωριά.
Περιηγήσεις σε λαογραφικά μουσεία χωριών, στο εντυπωσιακό μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο, στην παλιά σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά, στον αρχαιολογικό χώρο στα Κιόνια, τα μουσεία και τις εκθέσεις στον αυλόγυρο της Μεγαλόχαρης, στο μουσείου του Κώστα Τσόκλη στον Κάμπο, και σε εικαστικές εκθέσεις στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.


Χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμα τηλέφωνα:

  • Λιμεναρχείο Πειραιά: 210-4172675 , 14541
  • Λιμεναρχείο  Ραφήνας: 2294321200 , 14541
  • Λιμεναρχείο Τήνου: 22830 22220/22348
  • Αστυνομία: 22830 22255
  • ΚΤΕΛ: 22830 22440
  • ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΤΗΝΟΥ: 22830 22470

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: